U tijeku pripreme za realizaciju i izgradnju dviju važnih prometnica na području Kosinja

Među brojnim pripremnim radovima vezanim uz izgradnju HES Kosinj-Senj 2 i potrebne infrastrukture, svakako se ubrajaju dvije prometnice. Pojasnio nam je to zamjenik načelnika Općine Perušić Mihael Kurteš.
-Pri kraju je izrada projektne dokumentacije za pristupnu cestu na dionici Studenci- Sklope u duljini od 8, 5 kilometara. Projekt vrijedan cca. 30 milijuna kuna financirat će HEP preko naše općine. To je zahtjevan poduhvat koji će sadržati jedan vijadukt preko željezničke pruge. Također su u tijeku aktivnosti vezane uz kompletiranje dokumentacije i raspisivanje natječaja za projekt Kosinjske „ceste spasa“. Riječ je prometnici na dionici Krš-Donji Kosinj, jedinoj prometnici koja bi bila prohodna u slučaju vremenskih nepogoda i poplava u Kosinjskoj dolini, zaključio je Kurteš.
Na ovaj način se privode kraju pripremne aktivnosti vezane uz prvu fazu izgradnje infrastrukture neophodne za početak gradnje HES Kosinj-Senj 2. Ovo će dugoročno gledano značiti potpuni nestanak i potapanje naselja Gornji Kosinj i svih okolnih mjesta.
M. S.