U Udbini počela najveća vježba Hrvatske vojske – Velebit 18

Foto: MORH / M. Čobanović

Predsjednica Republike Hrvatske i vrhovna zapovjednica Oružanih snaga RH Kolinda Grabar-Kitarović, potpredsjednik Vlade RH i ministar obrane Damir Krstičević i načelnik Glavnog stožera OS RH general zbora Mirko Šundov u vojarni „Josip Jović“ u Udbini prisustvovali su početku vježbe Velebit 18 – združena snaga.

Vježba Velebit 18 – združena snaga je sveobuhvatna, združena, intergranska vježba svih postrojbi Hrvatske vojske koja će se provesti od 13. do 15. listopada 2018. na više lokacija u Republici Hrvatskoj u neprekidnom trajanju od 72 sata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako je objavio MORH, to je glavni obučni događaj Hrvatske vojske u 2018. godini, u kojem će sudjelovati oko 5500 pripadnika Hrvatske vojske i dio pričuvnog sastava, a bit će korištena borbena i neborbena tehnika te naoružanje i oprema iz svih postrojbi OSRH.

Početak vježbe je u vojarni “Josip Jović” u Udbini, gdje je smješteno Zapovjedništvo vježbe – operacije Združena snaga, kao i ekspedicijski kamp Zapovjedništva za potporu.

U Udbini će se demonstrirati sposobnosti Ekspedicijskog kampa, popuna helikoptera gorivom, radio uređaji domaće proizvodnje te će se organizirati obilazak Zapovjedništva združenih snaga.

L.O.