Prema informacijama Policijske uprave ličko-senjske policijski službenici Postaje granične policije Korenica dovršili su kriminalističko istraživanje nad 54-godišnjakom s područja općine Udbina zbog osnova sumnje da je počinio kaznena djela prijetnje i nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari. On je  6. veljače prijetio telefonom ubojstvom 38-godišnjaku iz Udbine te je u podrumskoj prostoriji koju koristi 38-godišnjak ostavio ručnu bombu s postavljenim osiguračem u kućištu bombe. On je uhićen i predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave ličko-senjske, a protiv njega je podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Ovo se dogodilo u samom središtu Udbine, a najcrnje u ovoj priči jest mogućnost da je bombu netko aktivirao, a posebice djeca koja ondje žive.

Bolja priča vezana uz oružje i druge predmete iz rata dolazi iz Korenice i Gospića. Građanin Korenice je protekloga vikenda policiji dragovoljno prtedao jednu lovačku pušku koju je posjedovao bez valjane dozvole, dok je jedan Gospićanin predao lovački karabin i oko dva kilograma  privrednog eksploziva. Njegov sugrađanin je policiji predao jednu ručnu bombu.

Navedena minsko-eksplozivna sredstva je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu Policijske uprave ličko-senjske izuzeo i pohranio u skladište do uništenja. Protiv građana koji ovakvo oružje prijave nadležnom tijelu radi predaje, neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupak.

Proteklog vikenda evidentirane su i dvije krađe i to na području Otočca:

-u vremenu od 15. siječnja do 2. veljače 2020. godine u šumskom predjelu mjesta Tukljace nepoznati počinitelj posjekao je i odvezao 20 stabala hrasta, bukve, graba i cera;

-u petak, 7. veljače u Otočcu je nepoznati počinitelj ušao u dvorište obiteljske kuće i iz nezaključanog automobila ukrao novčanik s novcem i osobnim dokumentima 26-godišnjaka iz Otočca.

Policija traga za počiniteljima, protiv kojih će biti podnijete kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu.

PULS/L. O.