Nedaleko od Društvenog doma u Žabici pored Gospića upriličena je danas svečanost otvaranja novog sportskog centra. U čast svojeg nedavno umrlog suborca i prijatelja novi sportski centar nosi naziv Nikola Zdunić Harga.

Osim članova obitelji Zdunić na otvaranju su bili župan ličko-senjski Darko Milinović, predsjednik Županijske skupštine i izvršni direktor Hrvatskog nogometnog saveza Marijan Kustić, gradonačelnik Grada Gospića Karlo Starčević, predstavnici Udruga proisteklih iz Domovinskog rata i mnogu mještani Žabice. Pozdravljajući nazočne predsjednik Mjesnog odbora Žabica Ante Buneta zahvalio se svima koji su pomogli izgradnji novog sportskog terena, prostora koji je niknuo na neuglednoj livadi, a koji će svojim sadržajem uvelike doprinijeti razvoju sportske kulture u Žabici. U svojem govoru Buneta se zahvalio svima na pomoći pri realizaciji ove ideje.

-Inicijator je bio Siniša Troha, predsjednik NK „Velebit“ iz Žabice. Kako je vrijeme odmicalo, ideja je sve više dobivala na važnosti, te smo je prije dvije godine prenijeli predsjedniku Nogometnog saveza LSŽ Marijanu Kustiću koji je putem HNS-a pomogao pri nabavci i ugradnji umjetne trave, kazao je Buneta.

Vrijednost radova iznosi 1,2 milijuna kuna, a posebna zahvala upućena je članu Izvršnog odbora NK Velebit i bivšem direktoru poduzeća Usluga d.o.o. Milanu Devčiću Brici koji je svojim angažmanom uvelike pridonio realizaciji igrališta. Sve radove na pripremi podloge pomogli su napraviti djelatnici firme GS Gradnja iz Gospića. Realizaciji ovog projekta pomogli su direktori i suradnici Hrvatskih cesta, Županijskih cesta, Lika cesta, Uprave šuma Gospić, Elektrolike Gospić, Bigrom d.o.o., Milem d.o.o., Mikač Perušić, Usluga d.o.o., Komunalac Gospić, Ličko-senjska županija i Grad Gospić. Postavljanje umjetne trave izvršilo je poduzeće Centar sporta i nogometa u vlasništvu Miroslava Blaževića, sina legendarnog Ćire Blaževića, dok su radove postavljanja zaštitne ograde i betonske radove učinili članovi mjesnog odbora i NK Velebit.

Predsjednik Mjesnog odbora Žabica Anton Buneta zahvalio se mještaninu Žabice Ivici Zduniću Bajkiju koji je darovao svoj komad zemlje kako bi se proširio parkirališni prostor.

– Izgradnja ovog igrališta u vrijednosti od oko 750 tisuća kuna učinjena je isključivo na donatorskoj osnovi. Naša je bila samo ideja, želja i volja, a uz pomoć svih gore nabrojanih pretočena je u djelo, kazao je Buneta naglasivši kako ovo igralište upotpunjuje sliku Žabice, a u planu je još napraviti tribine, te boćalište i dječje igralište.

Natpis na sportskom centru u Žabici otvorili su supruga pokojnog Nikole Zdunića Harge Sanja i sin Ivan.

Marijan Kustić, izvršni direktor HNS-a i predsjednik Nogometnog saveza LSŽ kazao je kako projekti kao što je ovaj trebaju biti ogledalo svima. Kustić se zahvalio i istaknuo kako je ponosan na sve koji su sudjelovali na realizaciji ovog projekta.

Ličko-senjski župan dr. Darko Milinović istaknuo je kako je ovo još jedan dokaz da je grad Gospić sportski grad.

-Drago mi je da ovaj kompleks nosi ime istinskog heroja Domovinskog rata – Nikole Zdunića Harge. I moji osjećaji su ovdje vezani uz Velebit, ja sam nekad ovdje igrao za ovaj klub i rado sam se odazvao svim akcijama. Ponosan sam danas biti ovdje, i kao župan, ali kao i Hrvat koji je igrao za ovaj ponosni hrvatski nogometni klub Velebit, kazao je Milinović.

L.O.