U Županiji potpisani ugovori u vrijednosti 902 tisuće kuna za financiranje javnih potreba za 2022. godinu

U Kabinetu župana danas je održano potpisivanje ugovora za financiranje dijela javnih potreba za 2022. godinu između župana ličko-senjskog Ernesta Petryja i predstavnika  Zajednice sportova Ličko-senjske županije, Zajednice tehničke kulture Ličko-senjske županije i Društva Crvenog križa Ličko-senjske županije. Župan Ernest Petry naglasio je pri tome važnost djelovanja i dosadašnjih  rezultata u radu ovih udruga.

-U županijskom Proračunu  za 2022. godinu smo za rad Zajednice sportova Ličko-senjske županije osigurali 650 tisuća  kuna, Zajednice tehničke kulture Ličko-senjske županije  30 tisuća i  za rad Društva Crvenog križa Ličko-senjske županije planirana su sredstva u iznosu od 222  tisuće kuna. Na taj način smo danas potpisali ugovore u ukupnom iznosu od 902 tisuće kuna. 

Nastavak ispod oglasa

Dio sredstava iz prošle godine namijenjenih županijskom Društvu Crvenog križa smo prenamijenili pa će to u konačnici iznositi 422 tisuće kuna. Za sve ove korisnike očekujem tijekom ove godine još znatnije povećanje sredstava kroz rebalans, zaključio je župan Ernest Petry i još jednom zahvalio na vrlo korektnoj suradnji i postignućima koje ove udruge postižu u radu.

U ime potpisnika ugovora zahvalio se predsjednik županijskog Društva Crvenog križa Vlado Brkljačić, dok je predsjednik Zajednice sportova Ličko-senjske županije Milan Radošević  pozvao sve sportske udruge i klubove da se jave na natječaj kako bi ostvarili mogućnost financiranja.

L.O.