U županiji potpisani Ugovori za pomoć proizvodnoj djelatnosti

0

U Kabinetu župana ličko-senjskog danas je održano potpisivanje Ugovora temeljem Odluke o financiranju prijava zaprimljenih na osnovu raspisanog Javnog natječaja Ličko-senjske županije za dodjelu bespovratnih potpora poduzetnicima po Programu poticanja razvoja malog gospodarstva Ličko-senjske županije za 2021. godinu. Na ovaj je način izvršen još jedan iskorak u smislu pomoći i stimuliranja rada OPG-a i privatnog sektora u Ličko-senjskoj županiji. Župan Ernest Petry je istaknuo kako se Ugovori odnose na nabavku osnovne imovine za obavljanje djelatnosti, za potporu prilikom nabavke strojeva, alata, uređenja radnih prostorija i nabavku računalne opreme.

-Na ovaj način će se dodijeliti maksimalnih 20 tisuća kuna po korisniku, a ovo je po prvi puta da su aktivirane ovakve mjere od strane Ličko-senjske županije. Natječaj je bio otvoren do 1. rujna, a prijavila su se 43 subjekta. Prihvaćene su 23 prijave u vrijednosti od 358 000, a Županijska skupština je na zadnjoj sjednici usvojila rebalans Proračuna. Pri tome je odlučeno da se u ovaj natječaj uvrsti još 10 korisnika, što će u konačnici iznositi 33 korisnika subvencija, u iznosu od 500 tisuća kuna.

Oglas

Bit će ovo i promidžba našeg gospodarstva koja je svojevrsni pečat imala nedavno prilikom 23. manifestacije „Jesen u Lici“. Izložba je polučila odličan efekt, promidžba naših proizvođača i OPG-a je bila izvrsna. Ujedno smo ove godine imali najveći broj županija s čijeg područja su u Gospiću nastupili brojni izlagači. Ove godine bio je i rekordan broj posjetitelja na obje lokacije održavanja izložbe. Bio je to svakako odličan način brendiranja proizvodnih resursa i dobra reklama za Ličko-senjsku županiju. U ovome smo imali značajan suport Vlade RH i ministarstava Turizma, poljoprivrede, gospodarstva i ruralnog razvoja tako da sam uvjeren da smo u gospodarskom smislu krenuli u jednom pozitivnom smjeru. Uz to smo pokrenuli resurs Razvojnog centra Ličko-senjske županije. Bit će ujedno i poduzetnički inkubator za pomoć svim mladim poduzetnicima, kao i temeljna pomoć postojećim, zaključio je župan Petry, navodeći kako će Razvojni centar Ličko-senjske županije sa svojim hladnjačama, punionicama, sušarama i stručnim savjetima u bliskoj budućnosti pomoći u proširenju asortimana i povećanoj kvaliteti finalnih proizvoda ličko-senjskih OPG-a.

L.O.