Ličko-senjski župan Ernest Petry održao je danas radni sastanak sa načelnicima i gradonačelnicima s područja županije na kojem je predstavljen pilot projekt “Pametno selo”.

Projekt je ispred firme Sagosde d.o.o. predstavio Mladen Šimunac, koji je istaknuo kako je “Pametno selo” ono selo koje će brinuti o ekonomskoj moći i ekonomskom dostojanstvu svog stanovništva.

-Do sada je fokus bio na društvenim djelatnostima, a sada se konačno došlo do zaključka da bez ekonomske moći i stabilnosti društvo ne može opstati. Fokus “pametnog sela” je dostojanstvu i ekonomskoj samostalnosti, kazao je Šimunac.

Šimunac je na sastanku govorio i o potrebi ustroja lanca opskrbe na području županije te o veoma povoljnim europskim kreditima za poticanje proizvodnje u poljoprivredi od OPG-a do velikih stočarskih farmi.

Nakon prezentacije “Pametnog sela”, župan Petry je sa suradnicima održao sastanak na kojem su predstavnici poduzeća Envicon okupljenima približili mogućnosti korištenja sredstava iz EU fondova u nadolazećem razdoblju. Sastancima u županiji je uz gradonačelnike i načelnike nazočila i saborska zastupnica Anita Pocrnić Radošević.

L.O.