UBDR Općine Plitvička jezera: „Da se ne zaboravi!“

KORENICA – Koncem prošle godine osnovana je Udruga branitelja Domovinskog rata Općine Plitvička Jezera sa sjedištem u Korenici. Iako su prognani Hrvati s ovih područja odmah pristupili u ratne postrojbe HV-a i tako dočekali kraj rata, s organiziranjem vlastite udruge ponešto su oklijevali.

Predsjednik UBDR-a Općine Plitvička jezera je Ante Grdić-Ćomo, zamjenik je Ivica Jandrić, Ive Bilen obnaša dužnost tajnika, rizničar je Zlatko Komljenović.
Branitelji s ovih prostora kao da su jedva dočekali jednu takvu lokalnu krovnu udrugu jer uz trenutnih 40 članova svakoga dana pristižu upiti o učlanjivanju. Udruga je do sad sudjelovala na obilježavanju obljetnice pogibije Damira Tomljanovića-Gavrana u Krivom Putu, mimohodu braniteljskih udruga u Kaštel Lukšiću i posjetila spomen obilježje poginulim hrvatskim braniteljima kod Otočca. Prije nekoliko dana u crkvi Svetog Jurja u Korenici zastavu udruge blagoslovio je svećenik Stjepan Zeba, uz nazočnost članova udruge i brojnih uzvanika.
UBDR Općine Plitvička Jezera će u OŠ dr.Franje Tuđmana u Korenici organizirati 23. ožujka predavanje o Domovinskom ratu pod radnim naslovom „Da se ne zaboravi“. Predavanje će slušati učenici osnovne i srednje škole, a održat će ga predstavnici Udruga veterana vojne policije iz Zadra. Od samog početka djelovanja UBDR Općine Plitvička jezera ima punu potporu jedinice lokalne samouprave na čelu s načelnikom Općine Borisom Luketićem.

Nastavak ispod oglasa

Z. K./ M. S.