Akcija prikupljanja humanitarne pomoći (hrane) za područje Slavonije koja se provodila od 21.02. do 27.02. na području Grada Otočca i Općine Brinje po riječima predsjednice CK Otočac Dragice Cvitković rezultirala je slabijim odazivom građana no veliko srce dobrote i humanosti iskazali su učenici Osnovne škole „Luka Perković“ iz Brinja.

Dragica Cvitković predsj. CK Otočac
Dragica Cvitković predsj. CK Otočac
„Ukupno je prikupljeno 800 kg hrane s tim da su učenici osnovne škole „Luka Perković“ iz Brinja prikupili skoro pa 90 posto te hrane. Iako sam nastojala animirati odnosno u akciju uključiti i neke druge subjekte na žalost to mi, unatoč slanju obavijesti nije u potpunosti uspjelo. Ne mogu sa sigurnošću tvrditi što je uzrok lošijem odazivu građana Otočca na ovu akciju, no možda je uzrok što je njihov odaziv bio više nego li dobar na prošlu akciju prikupljanja pomoći pa su se vjerovatno istrošili. Gledajući cjelokupnu situaciju, materijalne prilike u kojima ljudi žive, sve u svemu nije loše, jer kao što vidite svaka pomoć dobro dođe“ kazala je Dragica Cvitković predsjednica CK Otočac.
Ravnateljica Osnovne škole „Luka Perković“ iz Brinja Marija Vičić kazala je da potaknuti televizijskim prilogom proteklih dana o praznom skladištu hrane u Gunji te dolaskom mladog oca s dvojicom malenih dječaka po nešto hrane u isto skladište, iz kojeg su otišli praznih ruku, u zbornici OŠ Luke Perkovića Brinje zaključili su da nešto trebaju napraviti.
Marija Vičić rav. OŠ Luka Perković - Brinje
Marija Vičić rav. OŠ Luka Perković – Brinje
„Gorak okus je ostao u ustima i srcima nas mnogih u zbornici koji smo to gledali. Nedopustivo je da maloprije spomenuti dječaci iz Gunje budu gladni , a da istovremeno, mi živimo takoreći u izobilju, kada je o hrani riječ. Nekoliko dana potom iz Crvenog križa Hrvatske, ispostave Otočac stigao je e-mail s molbom da se pomogne. Sklopili smo jedno i drugo te priču prenijeli našim učenicima u matičnoj i područnim školama , a sveukupno ih je 217. Napomenuli smo im kako nije bitno koliko je paket veliki, već je važno pomoći onima kojima je to potrebno, a u sve se uklopilo i pred Uskrsno vrijeme koje tražili od svih nas ljubav i dobrotu. Za svega par dana svi naši učenici i djelatnici škole su se odazvali i pokazali koliko i kako je veliko njihovo srce. Hvala im“ – kazala nam je ravnateljica Osnovne škole „Luka Perković“ Brinje Marija Vičić.
Dražen Prša