Učenici Strukovne škole Gospić nagrađeni na mnogim natjecanjima

0

U protekle dvije godine pod mentorstvom nastavnika Ivana Gaćine učenici iz Strukovne škole Gospić nagrađeni su na nizu natječaja diljem Hrvatske. Na literarnom natječaju za haiku poeziju na temu „Portal“, koji je raspisao Aikido klub „Hohoemi“ iz Oroslavja, u kategoriji učenika srednjih škola učenici iz Strukovne škole Gospić osvojili su ukupno tri nagrade i tri pohvale: Luka Grgurić (3. F razred, 1. nagrada), Danijel Katić (1. A razred, 2. nagrada), Josip Žarković (1. A razred, 3. nagrada), Antonio Grgurić (1 A razred, pohvala), Ivan Asić (3. F razred, pohvala) i Mario Štimac (3. F razred, pohvala). Osim ovih učenika u brošuru s pobjedničkim haiku radovima uvršteni su učenici Vlatko Perković (1. A razred), Josip Jurković (2. F razred) i Lucijan Štimac (3. F razred).

Nastavnik Ivan Gaćina postigao je sličan uspjeh s učenicima Strukovne škole Gospić i lani kad su na haiku natječaju na temu „Orao“ učenici iz Strukovne škole Gospić dobili prvu i treću nagradu uz tri pohvale, dok je druga nagrada otišla u Srednju školu Gračac, također pod mentorstvom nastavnika Gaćine. Uz ovaj veliki uspjeh, učenici Strukovne škole Gospić također su ostvarili iznimne rezultate na literarnom i foto natječaju u organizaciji Državne uprave za zaštitu i spašavanje RH (DUZS). Naime, učenik Marko Mraović iz 2. A razreda (smjer elektromehaničar) svojim literarnim radom „Čuvajmo zeleno zlato“ osvojio je izvrsnu 2. nagradu koja mu je dodijeljena u Maloj dvorani Lisinski u Zagrebu dana 4. svibnja 2018.

Oglas

Zanimljivo je da je rad Marka Mraovića osvojio 3. mjesto na županijskoj razini (ocjenom županijskog žirija), gdje je njegov razredni kolega Mario Lulić osvojio 1. mjesto, a 2. mjesto učenik Marin Brigadir iz 1. F razreda, ali nakon ocjene državnog žirija Mraović ih je preskočio u ukupnom plasmanu na državnom nivou. Na DUZS foto natječaju učenik Ivan Majetić iz 2. F razreda osvojio je sa svoje dvije fotografije 1. i 2. mjesto na županijskoj razini, a njegov razredni kolega Filip Knežević 3. mjesto, ali na državnoj razini nisu postigli pobjednički rezultat. Iza uspjeha ovih vrijednih učenika svakako stoji kvaliteta i izvrsna organizacija Strukovne škole Gospić koju uspješno vodi ravnatelj Ivan Orešković, a ovaškola poziva učenike završnih razreda osnovne škole i njihove roditelje, nastavnike i sve građane na „Dan otvorenih vrata Strukovne škole Gospić“ u četvrtak, 10. svibnja s početkom u 11 sati.

S.S.Š./L. O.