U ovim „korona danima“ mnoge su se naše aktivnosti počele odvijati kao povremeni scene iz SF-filmova. Još uvijek nismo toliko tehnološki napredni da nam roboti zamjenjuju čovjeka, ali smo silom prilika prihvatili mnoga nova pravila života nametnuta epidemijom. Učenici i učitelji sada provode nastavni proces pomoću HTV-a i malih ekrana. Kako se sve ovo odvija po pitanju vjeronauka pitali smo tajnicu Katehetskog ureda Gospićko-senjske biskupije časnu sestru Robertinu Medven.

-Putem televizije se ne provodi nastava vjeronauka, kao što je to slučaj s ostalim predmetima. Naši vjeroučitelji rade s djecom putem video-linka i na taj način obrađuju sve nastavne teme i jedinice. Te video lekcije su djeci također zanimljive i stvorila se odlična komunikacija djece sa svih naših 55 vjeroučitelja. Na ovaj način su se svi oni prilagodili ovoj situaciji i nastava vjeronauka redovno se odvija, rekla nam je č.s. Robertina Medven.

Događa se ono što su mnogi pretjerano ambiciozni umovi nazivali anakronim: živu riječ nastavnika ništa ne može zamijeniti. Niti uživo niti posredovanjem elektronskih medija.

M.S.