Policijski službenici Policijske uprave ličko-senjske dovršili su kriminalistička istraživanja nad 45-godišnjakom iz Brloga, zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo krađe. Sumnjiči se da je 2. listopada 2017. godine u šumskom predjelu kod mjesta Brlog, posjekao i odvezao tri bukova stabla u vlasništvu pravne osobe sa sjedištem u Otočcu. Lopovski niz nastavljaju 20-godišnjak, 33-godišnjak i 36-godišnjak (svi s područja Grada Otočca) zbog osnova sumnje da su počinili kazneno djelo krađe. Oni se sumnjiče da su u razdoblju od 15.3. do 2.4.2018. godine iz šumskog predjela kod mjesta Podum otuđili 15 grabovih stabala vlasništvo 68-godišnjeg državljana Srbije.

Evidentirane su još dvije šumske krađe u kojima je nepoznati počinitelj u razdoblju od 15. listopada do 5. travnja 2018. godine u mjestu Lipice, Općina Brinje, posjekao 19 stabala bukve u vlasništvu pravne osobe sa sjedištem u Brinju; u vremenu 12./13. svibnja u šumskom predjelu Zarin, na području Grada Otočca ukrao 13 stabala bukve u vlasništvu pravne osobe sa sjedištem u Otočcu.

Prometna nesreća s ozlijeđenom osobom dogodila se na području Novalje. U njoj je jedna osoba lakše ozlijeđena.

Ostale prometne nesreće su s materijalnom štetom, a dogodile se na području Korenice (3), Gospića (1), Otočca (1) i Novalje (1) .

PULS/L. O.