Učestalo vrijeđanje policajaca, Gospićanin predao eksploziv

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave ličko-senjske provedene su preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga. U tom periodu utvrđena su ukupno 23 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i 10 prekršaja upravljanja pod utjecajem alkohola. Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je u subotu u Prozoru, Grad Otočac, kod 38-godišnjeg hrvatskog državljanina (1.51 g/kg).

Zadnjih tjedana svako malo dobivamo informacije o narušavanjima javnog reda i mira, pri čemu su na meti rabijatnih pijanih ljudi uglavnom policajci. Tako je bilo i protekloga vikenda kada su u Korenici vrijeđali i omalovažavali policijske službenike koji su bili na dužnosti. Jedna kaznena prijava zabilježena je kod Gospića kada je u pitanju  držanje životinja bez nadzora. U oba slučaja protiv počinitelja će biti podnijeti optužni prijedlozi nadležnim prekršajnim sudovima.

Jedina dobra vijest iz policijskih izvještaja ovoga vikenda dolazi iz Gospića gdje je građanin  dragovoljno predao 1.7 kilograma privrednog eksploziva, koji je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu Policijske uprave ličko-senjske izuzeo i pohranio u skladište do uništenja.

PULS/L. O.