Udbina će i naredne godine biti veliko gradilište

Svim čelnicima jedinica lokalne samouprave uputili smo jednaka pitanja. Danas se s odgovorom javio Josip Seuček, načelnik Općine Udbina. Uz sve turbulentne i tragične situacije ova je općina 2020. godine hrabro išla naprijed.

-S obzirom na sve nedaće koje su nas zadesile u 2020. godini (pandemija covid -19, stroga karantena mjesta Udbina u trajanju 14 dana), ovu godinu mogu ocijeniti s vrlo dobrim uspjehom, prvenstveno zbog projekata koje smo realizirali.

Nastavak ispod oglasa

-Koji projekt (ili projekte) biste izdvojili kao neophodne za razvoj Udbine?

-Ima ih dosta, ali ću izdvojiti rekonstrukcija vodovodne mreže, izgradnju sustava odvodnje i pročišćavanja oborinskih voda, izgradnju novog Dječjeg vrtića, izgradnju novog Vatrogasnog doma, izgradnju sportsko-rekreacijskog centra Udbina i realizaciju projekta vjetro – parka.

-Osim COVID-19, što je bila najveća zapreka u realizaciji provedbe nekih projekata?

-Najveći nam je problem dobiti razne suglasnosti i riješiti imovinsko pravne odnose kako bismo bili spremni za nove projekte. Smatram da nedostaje više natječaja iz Programa ruralnog razvoja za projekte veće vrijednosti, gdje bi udio sufinanciranja države bio 80-90 posto.

-Na čemu ćete kao jedinica lokalne samouprave ustrajati pri razvoju u narednom razdoblju?

-U narednom razdoblju, nadamo se realizaciji: izgradnje mrtvačnice u naselju Udbina, rekonstrukcije vodovodne mreže u južnom dijelu Udbine, asfaltiranja cesta u naselju Udbina, spajanje postojećih i produžavanje dosadašnjih, nastavak modernizacije javne rasvjete u ostalim dijelovima općine koje do sada nisu imala javnu rasvjetu, nadamo se natječaju 7.2.2. Ulaganja u građenje nerazvrstanih cesta kako bi prijavili asfaltiranje ceste u mjesto Podlapači u dužini 2,2 kilometara u vrijednosti od 1,7 milijun kuna, kao i asfaltiranju nerazvrstanih cesta u ostalim mjestima.

-Jesu li građani u dovoljnoj mjeri prepoznali Vaš rad i tima koji predvodite, kako će se sve to odraziti na skorim lokalnim izborima?

-Rezultate Općine možemo ocijeniti kroz zajednički rad Izvršnog tijela i Jedinstvenog upravnog odjela Općine Udbina. Što kaže stara poslovica „nitko se nije rodio tko je svima ugodio“, ali se iskreno nadamo da su građani prepoznali naš rad i trud i da će nam na predstojećim lokalnim izborima ponovo ukazati povjerenje-rekao nam je Josip Seuček, načelnik Općine Udbina.

M. S.

Udbina