Udbina- mala općina velikoga srca

Foto: TV Loki

Uvijek je život bio nekome majka, a nekome maćeha. Dok  je većinu nas mazio, drugima bi uvijek okretao leđa. Takav nepravedni život već godinama kao stigma sustiže Milku Perić iz Udbine. Milka je poznatija kao Crvenkapica, ali s obzirom na uvjete života bolje bi joj pristajao bilo koji drugi, manje bajkoviti nadimak. Milka već godinama živi kao beskućnica. Preskromna, nikad nije tražila da joj se pomogne, da joj život na kratko pokaže onu ljepšu stranu i barem omogući krov nad glavom  gdje bi mogla živjeti, kuhati, grijati se, spavati i sanjati. Neki drugi, bolji život.

Da bi Crvenkapica dočekala život dostojan čovjeka, snage  i srca udružili su mnogi. Dirljivo nam je pismo stiglo iz općine Udbina. Prenosimo samo neke njegove dijelove, sasvim dostatne  da Crvenkapica zna kako nije zaboravljena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

-Našu dragu Milkicu nakon mnogih razgovora povukla je želja za nekim svojim normalnim kutkom gdje bi ona mogla živjeti. Općina Udbina, predsjednik DVD-a Udbina Pavo Kolakušić, ugostitelj Željko Tokić i mnogi drugi u suradnji s Hrvatskom vojskom riješili su stambeni kontejner u koji će se naša Milka ubrzo useliti. Pomislit će neki: mogli su joj naći nešto bolje. Ne, nisu mogli jer je jedva i ovo prihvatila i naravno opet ostala skromna gospođa. Ovim putem molim sve građane Općine Udbina i ostale ljude koji su voljni pomoći da se odazovu na akciju čišćenja i uređenja mjesta gdje će boraviti Milka koja će se ovih dana dogoditi i o kojoj ću vas detaljnije obavijestiti. Još jedna informacija je ako bitna, a to je da ćemo odraditi i akciju prikupljanja pomoći za Milku u kojoj možete donirati novac, hranu, raznorazne stvari, osnovne za kućanstvo i ostalo, stoji u pismu s Udbine.

Gesti ovih ljudi koji žele pomoći ne treba hvalospjeva. Skromni su kao i Crvenkapica. Zato vrijedi sve nas  podsjetiti na staru poslovica koja glasi:“Tko je spasio samo jedan ljudski život, kao da je spasio cijeli svijet“!!!

M.S.