Područje Općine Udbina na sve načine pokušava izboriti sebi „mjesto pod Suncem“. Ovo treba shvatiti dvostruko figurativno jer je riječ o području Like s najviše sunčanih dana u godini. U tim nastojanjima išlo se toliko daleko da su prije više godina za ovo područje već fiktivno bili spremni projekti za gradnju svemirske baze. Nakon tih neuspjelih uzleta (za koje su krivi lažni potencijalni investitori) valjalo se prizmeljiti i nastaviti s mnoštvom započetih i novih prijekata. Ovdje, na Zemlji.

Tako je nakon prijave Općine Udbina na Javni poziv Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja za sufinanciranje projekata gradova i općina za poticanje razvoja komunalnog gospodarstva i pozitivne ocjene projektnog prijedloga realiziran  projekt Uređenja pristupne ceste i parkirališta za stambenu zgradu u Podudbini. Cilj toga zahvata je bio ujednačavanje komunalnog standarda prometne infrastrukture na način da se do te zgrade uredio pristupni put, osiguralo se 16 parkirnih mjesta te instalirana oborinska odvodnja sa asfaltiranih površina. Projektnu dokumentaciju je izradila tvrtka „Engrad“ d.o.o. iz Otočca, a radove su izveli radnici tvrtke „Colas Hrvatska“ d.d. iz Varaždina.
Izvršeni radovi i usluge su vrijednosti 336.000 kn, pri čemu je Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja sudjelovalo sa  62 posto troškova. 

M.S.