Udbinjanin krao struju, skrivao pušku i streljivo

Došljak iz Rijeke (48) pritvoren je u Gospiću nakon što je utvrđeno  da je  počinio kazneno djelo teške tjelesne ozljede i prijetnje.  On je koncem prošle godine, 29. prosinca 2017. godine u obiteljskoj kući u mjestu  Mogorić, Grad Gospić, nakon što je fizički napao 79-godišnjaka iz Mogorića, teško ga ozlijedivši istome prijetio smrću. Uhićen  je i predan pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava biti će podnijeta nadležnom državnom odvjetništvu.

Dvojac s područja Zadra (60  i 62) su protekloga vikenda, 6. siječnja 2018. godine u mjestu Baste, Općina Udbina, u večernjim satima lovili uz pomoć nedozvoljenog sredstva – reflektora, s ciljem nezakonitog odstrela divljači, u čemu mu je pomagao 62-godišnjak. Protiv njih će biti dostavljena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

27-godišnjak s područja Udbine, ispitan je zbog osnovane sumnje da je počinio kaznena djela nedozvoljenog posjedovanja izrade i nabavljanja oružja ili eksplozivnih tvari i krađe.  Sumnjiči se da je izradio improviziranu metalnu napravu za ispaljivanje streljiva iz koje je dana 6. siječnja 2018. godine pucao. U sklopu kriminalističkog istraživanja izvršena je pretraga prostorija koje on koristi kojom prilikom je pronađena puška i više komada raznog streljiva, za koje nije imao dozvolu, te improvizirana metalna naprava za ispaljivanje streljiva. Također je utvrđeno je da je predmetni ilegalnim priključkom opskrbljivao svoje kućanstvo električnom energijom.

Protiv njega će biti dostavljena prijava nadležnom državnom odvjetništvu, a zbog prekršaja iz Zakona o oružju protiv njega je podnijet optužni prijedlog nadležnom prekršajnom sudu.

U petak, 5 siječnja građani su u Senju i Otočcu dragovoljno predali automatsku pušku i 141 komad raznog streljiva, koje je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu Policijske uprave ličko-senjske izuzeo i pohranio u skladište do uništenja.

L.O./PULS