Udruga branitelja Uskok Senj i gradonačelnik Rukavina obilježili Europski dan sjećanja na žrtve svih totalitarnih i autoritarnih režima

dav

Članovi Udruge branitelja Uskok Senj i gradonačelnik grada Senja Sanjin Rukavina obilježili su danas na groblju u Senju Europski dan sjećanja na žrtve svih totalitarnih i autoritarnih režima paljenjem svijeća podno Centralnog križa. Na taj su način odali počast žrtvama totalitarnih i autoritarnih režima, čiji se spomendan odlukom Hrvatskog sabora od 2011. godine obilježava 23. kolovoza i u Hrvatskoj.

Europski dan sjećanja na žrtve svih totalitarnih i autoritarnih režima utvrđen je Deklaracijom Europskog parlamenta iz 2008. o proglašenju 23. kolovoza europskim danom sjećanja na žrtve staljinizma i nacizma, a potvrđen je Rezolucijom Europskog parlamenta o europskoj savjesti i totalitarizmu iz 2009.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prije samog obilježavanja na senjskom groblju, članove Udruge primio je gradonačelnik Sanjin Rukavina, a tom su prilikom članovi Udruge, predvođeni predsjednikom Milanom Tomljanovićem i tajnikom Nevenom Kovačem obznanili kako je u nepuna dva mjeseca broj članova Udruge porastao za 200 novih članova. Udruga branitelja Uskok Senj u suradnji s Gradom Senjom nastavlja sa svojim aktivnostima, a obilježavanje Europskog dana sjećanja na žrtve svih totalitarnih i autoritarnih režima samo je jedna od akcija koja će, kažu iz Udruge, postati tradicionalnom.

L.O./GS