U dvorani Kulturno-informativnog centra Gospić večeras je održana osnivačka Skupština  Udruge „Rastoka“. Kako se čulo tijekom skupa ova udruga ima za cilj  promicanje, razvitak i unaprjeđenje uvjeta života u selu Rastoka, valorizirajući njegove tradicijske i prirodne resurse. Na Osnivačkoj skupštini jednoglasno je prihvaćen Statut udruge, kao i sve odrednice na kojima  bi Udruga trebala djelovati.

Za predsjednika Udruge imenovan je Mile Pavičić, dopredsjednik Josip Jelić, tajnik Ivan Čorak, a izabrano je i 13 članova Izvršnog odbora.

Naglašeno je kako su ciljevi udruge su poticanja na volonterski rad i aktivno sudjelovanje u zajednici, upoznavanje šire populacije s kulturnom i spomeničkom  baštinom sela Rastoka i šire regije i razvijanje svijesti za njeno očuvanje, poticanje razvoja i jačanje lokalne zajednice, te jačanje kapaciteta i razvoj mreže seoskih zajednica. Među ciljevima rada Udruge navodi se promicanje životnog stila koji se zasniva na povratku življenja u skladu s prirodom i ekološkoj osviještenosti, zatim povećanje razine javne svijesti o mogućnostima samoodrživih obiteljskih gospodarstva i obnovljivim prirodnim resursima, promicanje zaštite prirode na temelju očuvanja bioraznolikosti, posredovanje i upoznavanje novih metoda u jačanju osobnih, socijalnih i osobnih kompetencija, razvijanje inovativnih i dugoročnih projekata u svrhu poboljšanja uvjeta života u selu, jačanje kapaciteta razvoja održivog eko turizma i organiziranje radnih akcija uređenja okoliša u Rastoki.

Svjestan činjenice da im svima skupa prethodi razdoblje velikog angažmana i puno posla predsjednik Mile Pavičić rekao je kako očekuje  uključivanje i šire zajednice koja je spremna poticati  rad udruge „Rastoka“.

L.O./V. B.