Zaklada za poticanje partnerstva i razvoj civilnog društva raspisala je natječaj iz Filantropskog fonda „Zajedno za zajednicu“. Cilj natječaja bio je poticati partnerstvo i umrežavanje javnog, civilnog i turističkog poslovnog sektora kroz razvoj društveno odgovornog turizma u zajednici te podići kvalitetu života u lokalnoj zajednici aktivnim participiranjem organizacija civilnoga društva

Projektom „Uređenje vidikovca – Brinje na dlanu“ koji je financiran preko Filantropskog fonda „Zajedno za zajednicu“ čiji su članovi Milenij hoteli iz Opatije, Valamar Riviera iz Poreča te Turistička zajednica Općine Brinje uredio se zapušten i nepristupačan teren te isti pretvoren u vidikovac. Kroz projekt na vidikovac je ugrađena oprema: stolovi sa klupama, koševi za otpatke, informativna tabla. Osim navedenog na vidikovcu je posađeno i cvijeće te samim time stvoren prostor za odmor u prirodi sa pogledom na Općinu Brinje. Kroz ovaj projekt potaknut je i volonterski rad.

Cilj projekta je bio oživjeti javni prostor koji se rijetko koristi te ga je kroz ovaj projekt učinilo zanimljivim mjestom za razgledavanje turista i lokalnih stanovnika.

Ovim putem Udruga Pavenka se zahvaljuje svim volonterima koji su sudjelovali u realizaciji ovog projekta.

A.M.