Uz to što je okupila rekordan broj izlagača i sve više sadržaja  19. izložba tradicijskih autohtonih proizvoda  „Jesen u Lici“  ostat će u posebnom sjećanju obrtnicima gradova Gospića i Županje. Dugotrajno prijateljstvo i suradnja kulminirali su  potpisivanjem povelje o suradnji i prijateljstvu. Kako je na potpisivanju rečeno, Slavonci su se prvim dolascima prije nekoliko godina  na „prvi pogled zaljubili“ u Gospićane i Lika, a oni im otvorenošću i  iskrenim prijateljstvom vratili  i gostoprimstvom.

Povelju koja podrazumijeva jednakost, uzajamno poštovanje i zajedničku dobrobit potpisali su u nazočnosti predsjednika OK LSŽ Marka Sokolića, te članova Upravnih i Nadzornih odbora udruga predsjednici Đuro Curić i Ivica Tomljenović.

-Intenzivirali smo razgovore početkom godine, predstavili namjeru višim tijelima Udruženja i sigurni smo da na ovome nećemo stati, jer, naša i Ličko senjska županija imaju još toga puno po čemu su prepoznatljive. Nadam se da će nakon nas i naši gradovi, Gospić i Županja, krenuti sličnim stazama kako bio se povezali ne samo kroz sajmove već i kroz poslovne kontakte, okrugle stolove, zajednički nastup kroz pred pristupne fondovima EU pa zašto ne i kroz druženje obrtnika, branitelja, sportaša, umirovljenika i svih drugih, kazao je predsjednik županjskog udruženja Đuro Curić. Ovim činom zadovoljan je i Ivica  Tomljenović, zamjenik gradonačelnika Grada Gospića.

-Sve ovo nije slučajno jer naših Ličana već desetljećima ima po Slavoniji, a zadnjih dvadesetak godina i Slavonaca u Lici. Vjerujem da ćemo ubuduće i zajedno nastupati na sajmovima u zemlji i inozemstvu te predstaviti ono najbolje iz našeg zavičaja. Ovo je prvi potpis ovakve vrste u Ličko-senjskoj komori i siguran sam da smo otvorili novu stranicu predstavljanja i zastupanja obrtništva, dodao je predsjednik UO Gospić, Ivica Tomljenović.

Tijekom domjenka uz uzajamno darovanje domaće i goste iz Županje, ali i županijskih Komora iz Rijeke, Bjelovara, Karlovca, Sombora u Vojvodini kao i Bihaćke u Unsko sanskom kantonu, pozdravio je predsjednik Marko Sokolić ističući da svaka nova „Jesen u Lici“ donosi nova poznanstva, veze i poslove poteze koji imaju za cilj  boljitak za one koje predstavljaju i zastupaju jedinice lokalne samouprave i Udruge obrtnika.

L.O.