Udruzi „Maslačak“ nove prostorije

0

Oglas

OTOČAC – Danas su gradonačelnik Otočac Mario Barković i župan Ličko senjski Milan Jurković na prigodnoj svečanosti u multimedijalnom centru u Otočcu predali na korištenje nove prostorije za rad Udruzi pčelara “Maslačak” Otočac. Svečanosti su nažočili predsjednik HGK ŽK Otočac Joso Brajković, te legenda i doajen pčelarstva ovog područja, osnivač udruge „Maslačak“ i prvi predsjednik Ante Marinić.

Prigodnim se riječima obratio predsjednik udruge „Maslačak“ Milan Plišić zahvalivši županu Milanu Jurkoviću te gradonačelniku Mariu Barkoviću istaknuvši da je ponosan na dosadašnju suradnju sa gradonačelnikom Barkovićem kroz dugi niz godina a ovoj današnji čin samo je kruna te kvalitetne suradnje.

     

Milan Plišić
Milan Plišić

  – zadnjih par godina pčelarstvo smo na ovom području podignuli na jednu rekspektabilnu razinu, svuda smo rado viđeni, u svim institucijama grada, prepoznatljivi smo. Ovu priliku koristim da vas zamolim i za daljnju podršku i pomoć našim članovima koji se ovim zanimanjem bave hobistički, niko nema nikakve koristi i sve se svodi na troškove, ali to su ljudi koji su zaljubljenici u pčele. Pčelarstvo je u zadnje vrijeme prepoznatljivije i šire, jer društvena zajednica, poljoprivrednici i ostali imaju koristi i svi imaju koristi od pčelarstva a najmanje proizvođač. Hvala vam na podršci i nadam se da našoj suradnji nije kraj „ – kazao je Plišić.

Gradonačelnik Otočca Mario Barković istaknuo je da je za ovu prostoriju bilo puno zahtijeva od raznih uddruga, no kolegij i ja smo odlučili da pčelarska udruga „Maslačak“ ima veliku ulogu, jer sudjeluje u svim našim manifestacijama, pomažu nam, a naš je skroman doprinos da im dodjelimo ovu prostoriju za rad. Naš rad s ovim ne prestaje, pomoći će mo i opremanjem ove prostorije i uvjeren sam u uspješnju daljnju suradnju“ – kazao je gradonačelnik Mario Barković.

Župan Ličko senjski Milan Jurković kazao je da je prostor preduvijed za dobar i kvalitetan rad, svake ustanove, zajednice pa i udruge. Drago mi je da Grad Otočac i gradonačelnik Barković imaju razumjevanja da nastoje iznaći mogućnosti za pomoć svakome.

      „ konkretniji i kvalitetniji rad pčelarstva krenuo je prije 11 godina sa prvom ocjenjivačkom izložbom meda u sklopu manifestacije „Jesen u Lici“.  U suradnji sa Poljoprivrednim fakultetom, sa našim pčelarima iz Gacke doline, iz cijele LS županije stvorili smo jedan određeni medarski brend, sigurno značajno povećali proizvodnju i svaka teglica je upakovana po standardima EU, i vjerujem da će Vam se ulaskom u EU proširiti tržište. Garantiram vam i obećavam suradnju tijekom iduće četiri godine sa Barkovićem kao gradonačelnikom, samnom kao predsjednikom Gradskog vijeća i saborskim zastupnikom“ – kazao je župan Milan Jurković.

Tom prigodom gradonačelnik Mario Barković uručio je ključeve nove prostorije predsjedniku udruge „Maslačak“ Milanu Plišiću dok je župan Jurković uručio prigodan poklon.

Dražen Prša