Nedavno održana manifestacija „Jesen u Lici“ svakako će biti povod mnogih rasprava, analiza i budućih poslovnih kontakata. Ova međunarodna manifestacija u organizaciji Ličko-senjske županije i županijske razvojne agencije LIRA-e već gotovo dva desetljeća okuplja prvenstveno proizvođače Like, ali postaje sve zanimljivija i proizvođačima iz cijele Hrvatske  pa tako  i susjednih zemalja.

Budući  da na planu inertnijeg razvoja gospodarstva na  ovome području svoj obol daje i Lokalna akcijska grupa Lika (LAG) djelatnici  LAG-a  iskoristili su ovu prigodu za obilazak domaćih proizvođača i provođenje ankete o zainteresiranosti udruživanja u zadrugu poradi sigurnog otkupa njihovih proizvoda. Gotovo svi proizvođači zainteresirali su se za takav oblik suradnje jer bi se udruživanjem  povećala količina proizvodnje, poboljšala bi se stručna pomoć i što je svakako važno-osigurao bi se plasman proizvoda.

U LAG-u Lika ističu kako se  je kupovina namirnica u trgovačkim lancima toliko uzela maha da smo kao kupci gotovo zaboravili proizvode sa sela.  Zato je LAG Lika  obavio brojne razgovore i konzultacije  s  predstavnicima Grada Gospića i Ličko-senjske županije gdje je iskazano  veliko zanimanje  za pomoć u okrupnjavanju proizvođača, tako da već od ove jeseni možemo očekivati prvi veliki iskorak u pravcu  njihovu udruživanju.

L.O.