U Kabinetu župana ličko-senjskog Ernesta Petryja danas će upriličiti potpisivanje Ugovora o financiranju Programa javnih potreba za obavljanje djelatnosti HGSS Stanice Gospić u 2022. godini te Ugovora o financiranju programskih aktivnosti Vatrogasne zajednice Ličko-senjske županije u 2022. godini i Ugovora o financiranju vatrogasnih intervencija u 2022. godini, čije financiranje je osigurano u Proračunu Ličko-senjske županije za 2022. godinu i projekcija za 2023. 2024. godinu.

Sredstva za financiranje HGSS Stanice Gospić i Vatrogasne zajednice Ličko-senjske županije osiguravaju se temeljem Zakona o Hrvatskoj gorskoj službi spašavanja, Zakona o vatrogastvu, Zakona o zaštiti od požara i Zakona o sustavu civilne zaštite, a Ugovore će u ime Ličko-senjske županije potpisati župan Ernest Petry, pročelnik HGSS Stanice Gospić Josip Brozičević i predsjednik Vatrogasne zajednice Ličko-senjske županije Milan Jurković.

U 2022. godini iz Županijskog proračuna osigurano je financiranje HGSS Stanice Gospić u iznosu od 110.000 kn, za financiranje programskih aktivnosti Vatrogasne zajednice 614.280 kn, dok je za vatrogasne intervencije osigurano 36.000 kn.

Na ovaj način župan Petry ističe podršku i zahvalnost HGSS-u Stanici Gospić i Županijskoj vatrogasnoj zajednici u provođenju njihovih redovnih aktivnosti, kao operativnih snaga Županije u sustavu civilne zaštite.

L. O.