Uhićen 22-godišnjak koji je provalio u apartman u Novalji

Tijekom proteklog vikenda (11. – 14. kolovoza 2017. godine) na području Policijske uprave ličko-senjske evidentirano je šest kaznenih djela, 20 prometnih nesreća i šest narušavanja javnog reda i mira.

Policijski službenici Policijske uprave ličko-senjske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 22-godišnjakom s područja Velike Gorice zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo teške krađe.

Sumnjiči se da je  6. kolovoza 2017. godine u Novalji provalio u apartman u vlasništvu 30-godišnjaka iz Novalje iz kojeg je otuđio novac i tablet.

Protiv njega će nadležnom državnom odvjetništvu biti dostavljeno posebno izvješće kao nadopuna kaznene prijave.

Događanja u prometu

Jedna prometna nesreća je sa teško ozlijeđenom osobom, a dogodila se jučer u 22.50 sati u Novalji kada je 21-godišnji slovenski državljanin upravljao osobnim automobilom iz smjera Luna u smjeru Paga i uslijed neprilagođene brzine kretanja udario prednjim  dijelom automobila u zadnji desni dio osobnog automobila kojim je u istom pravcu kretanja upravljala 29-godišnjakinja iz Novalje, te je slovenski državljanin teško ozlijeđen.

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave ličko-senjske provedene su preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga.

U tom periodu utvrđeno je ukupno 87 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i 12 prekršaja upravljanja pod utjecajem alkohola.

Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je u petak u Novalji, kod 22-godišnjeg švicarskog državljanina (2.18 g/kg).  

L.O./PULS