Uhićen „fantom“ koji voli kafiće

Foto:MUP

Čini se da je dolijao lopov koji u vremenu oko zadnjih blagdana tri puta provalio u isti ugostiteljski objekt u Ličkom Osiku vlasništvo 37.-godišnjakinje, i još dva puta ugostiteljski objekt 54.-godišnjeg vlasnika. Tih 5 provala i krađa novca pripisuju se 18.-godišnjem lopovu s područja Gospića. S obzirom na broj provala, ovog momka vjerojatno čeka dulja „hladovina“.

Policijski službenici Policijske uprave ličko-senjske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 38-godišnjakom iz Senja, zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari. Ljubitelj naoružanja držao je pušku, prigušivač za pušku i 82 komada streljiva, koje je neovlašteno posjedovao.

Rezultati akcije „Mir i dobro“

Provodeći operativno-preventivnu akciju „Mir i dobro» , od 15. prosinca 2015. godine do 8.siječnja 2016. godine, Policijska uprava ličko-senjska poduzela je niz preventivnih mjera i radnji u cilju sprječavanja kaznenih djela i prekršaja, a posebno zlouporabe pirotehničkih sredstava, eksplozivnih naprava i vatrenog oružja, te improviziranih sredstava kućne izrade, u vezi sa čim je ostvarena suradnja sapredstavnicima civilne vlasti na razini županije, gradova i općina, predstavnicima župa i biskupskog ordinarijata, kao i sa ravnateljima osnovnih, srednjih, viših škola i fakulteta, kako bi se građane upozoravalo na opasnost od zlouporabe oružja, streljiva, eksplozivnih i pirotehničkih sredstava, a posebno od improviziranih sredstava kućne izrade.

U tu svrhu policijski službenici Policijske uprave ličko-senjske su održali predavanja u osnovnim školama na području Ličko-senjske županije, a sve s ciljem kako bi djecu upoznali s mogućim posljedicama nestručnog rukovanja pirotehničkim sredstvima, te vrstama i načinom uporabe pirotehničkih sredstava. Tijekom provođenja akcije zbog nezakonitog posjedovanja oružja evidentirano je jedno kazneno djelo za koje je prijavljena jedna punoljetna osoba, te dva prekršaja za što su prijavljene dvije punoljetne osobe. U istom periodu privremeno su oduzeta 2 komada oružja i 1 605 komada raznog streljiva. Na sreću nije bilo smrtno stradalih i ozlijeđenih osoba, kao niti propucavanja objekata.

L. O./ P. U.