GOSPIĆ- Iz Policijske uprave Ličko-senjske medija je proslijeđen dopis vezan uz kriminalističko istraživanje nad 50-godišnjakom s područja Grada Gospića zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo zlouporabe položaja i ovlasti i 60-godišnjakinjom s područja Grada Pule zbog osnova sumnje da mu je pomogla u izvršenju navedenog kaznenog djela.
-„On se sumnjiči da je kao odgovorna osoba u jednoj pravnoj osobi sa sjedištem u Gospiću iskoristio svoj položaj i ovlasti definirane Statutom, tako što je u lipnju 2006. godine utjecao na donošenje odluke Izvršnog odbora da se stan u vlasništvu te pravne osobe proda, na osnovu čega je proveden natječaj na koji je pristigla samo jedna ponuda i to 60-godišnjakinje s područja Pule, kojoj je stan prodan o čemu je sklopljen ugovor o kupoprodaji.
Nakon prodaje 60-godišnjakinja nije izvršila svoje obveze iz ugovora, s obzirom da nije isplatila ugovorenu cijenu, a pravna osoba koja je prodala stan je nastavila sa otplaćivanjem kredita temeljem kojeg je i kupila navedeni stan, iako je ugovorom o kupoprodaji obveze plaćanja kredita preuzela 60-godišnjakinja. Naknadno je 60-godišnjakinja kupljeni stan darovala 50-godišnjaku, a ne plaćanjem obveza iz ugovora pravna osoba je oštećena u iznosu ne manjem od 94 tisuće kuna. Protiv njih je nadležnom državnom o proslijeđena kaznena prijava“-stoji u priopćenju PU ličko-senjske.
Neslužbeno doznajemo kako je u ovaj navodno kriminalni posao umiješan jedan visoko pozicionirani lokalni političar, te da je druga osoba umiješana u kriminalnu radnju njegova sestra. Niti uz najbolju volju od policijskih službenika nismo uspjeli doznati o kojim se osobama riječ. U cijelu je priču također navodno umiješano i više osoba koje su, vjerojatno iz neznanja, potpisivale suglasnost za ove makinacije dok su bile članovi upravnih tijela te pravne osobe.
Doznajemo da bi se kriminalno klupko uskoro vezano uz ove osobe i dalje odmotavati jer se uhićeni povezuju s cijelim serijalom zlouporabe položaja i ovlasti, istina manjeg financijskog obima, ali da je riječ o flagrantnim ne etičnim radnjama iz kojih se ipak izvlačila financijska korist na štetu društva.

P.U./L.O.