GOSPIĆ- Lička policija je dovršila kriminalističko istraživanje nad tri osobe (46-godišnjakom s područja Općine Plitvička Jezera, 57-godišnjakom s područja Općine Stupnik i 52-godišnjakom s područja Grada Gospića) zbog osnova sumnje da su prva dvojica počinili kaznena djela prijevare u gospodarskom poslovanju i krivotvorenja službene ili poslovne isprave, dok je treći osumnjičen da je počinio kazneno djelo zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju. 

Sumnjiče se da su tijekom rujna 2008. godine, 46-godišnjak kao direktor trgovačkog društva i 57-godišnjak kao zaposlenik/glavni inženjer tog trgovačkog društva i 52-godišnjak kao nadzorni inženjer, prilikom izvođenja radova sanacije i adaptacije na jednom objektu vlasništvu javne ustanove s područja Općine Plitvička Jezera sačinili i ovjerili dokument koji sadrži neistinite podatke o količini i cijeni izvedenih radova, koji dokument su uporabili u daljnjem poslovanju kao pravi, temeljem čega su kod naručitelja radova protupravno naplatili oko 400 tisuća kuna.

Osumnjičeni su uhićeni, a kaznena prijava protiv njih dostavljena je nadležnom državnom odvjetništvu, te su nakon saslušanja pušteni na slobodu.

 

L.O./ P.U.