Naslovnica Crna Kronika Uhićeni policajci podmićivani drvima, građevinskim radovima, hranom i pićem…

Uhićeni policajci podmićivani drvima, građevinskim radovima, hranom i pićem…

2

Lička policija je dovršila krim istraživanje nad 6 državljana RH (u dobi od 26 do 57 godina), od kojih su trojica policajci PU ličko-senjske.

Prvoosumnjičeni 47-godišnji policajac sumnjiči se da je na zahtjev četvrtoosumnjičenog 51-godišnjeg policajca i trećeosumnjičenog 42-godišnjaka iz Otočca, od drugoosumnjičenog 32-godišnjeg policajca zatražio nesankcioniranje prometnih prekršaja trećeosumnjičenom 42-godišnjaku iz Otočca, na što je drugoosumnjičeni i pristao. Istom prilikom 42-godišnjak mu je ponudio mito u vidu izvođenja građevinskih radova na uređenju okućnice i priključku vodovodne mreže, i besplatne konzumacije jela i pića, koje je on prihvatio.

Prvoosumnjičeni se također sumnjiči da je posredstvom petoosumnjičenog 26-godišnjaka iz Gospića zlouporabio svoju ovlast na način da je dana 30.06.2014. godine propustio sankcionirati utvrđeni prometni prekršaj šestoosumnjičenog 57-godišnjaka iz Zadra, za što je zatražio i prihvatio obećanje mita, u vidu isporuke ogrjevnog drveta, višestruko iskazavši interes i ustrajnost za dobivanjem obećanog mita.

Prvoosumnjičeni se sumnjiči da je počinio kaznena djela trgovanje utjecajem, zlouporaba položaja i ovlasti, te primanje mita, drugoosumnjičeni se sumnjiči da je počinio kaznena djela zlouporaba položaja i ovlasti i primanje mita, trećeosumnjičeni se sumnjiči da je počinio kaznena djela davanje mita i davanje mita za trgovanje utjecajem, četvrtoosumnjičeni se sumnjiči da je počinio kazneno djelo pomaganje u davanju mita za trgovanje utjecajem, petoosumnjičeni se sumnjiči da je počinio kaznena djela davanje mita i poticanje na zlouporabu položaja i ovlasti, a šestoosumnjičeni se sumnjiči da je počinio kazneno djelo poticanja na zlouporabu položaja i ovlasti.

Protiv svih osumnjičenika podnesena je kaznena prijava USKOKU.

L.O./PULS

2 Komentari

  1. ja ovo ništa ne kužim…Pa zar ti ljudi nemaju ime i prezime? Tu se kao štiti identitet,a s druge strane sve nacionalne televizije snimaju hapšenje Milana Bandića…

  2. To su sve sitne ribe, ako se pogledaju kazne za prometne prekršaje u odnosu na prosječna primanja tko to može naplaćati i dok se to ne promijeni mita će uvijek biti

Comments are closed.