Naslovnica Crna Kronika Uhvaćena žena koja je od 99-godišnjaka u Smiljanu na prevaru izvukla novac

Uhvaćena žena koja je od 99-godišnjaka u Smiljanu na prevaru izvukla novac

1
Ilustracija

Policijski službenici Policijske postaje Gospić dovršili su kriminalističko istraživanje nad 32-godišnjakinjom iz Velike Gorice zbog osnova sumnje da je počinila kaznena djela teške krađe i prijevare.

Sumnjiči se da se je 8. lipnja oko 12.30 sati u Smiljanu, lažno predstavila 99-godišnjaku kao djelatnica katastra, te mu rekla da zemlja u njegovom vlasništvu nije dobro uknjižena i da će morati platili 1.000,00 kuna da se zemlja pravilno uknjiži. Potom ga je zatražila i na uvid odrezak od mirovine i nakon što je izvadio iz novčanika odrezak i pokazao joj ga, ona je uzela novčanik u kojem se nalazilo 3.000,00 kuna i pobjegla automobilom.

Zatim se sumnjiči da je 15. lipnja oko 16.15 sati sa osobnim automobilom koprivničke registracijske oznake došla do obiteljske kuće 62-godišnjaka u Podoštri, te mu se lažno predstavila kao djelatnica Grada Gospića i izjavila da ima pravo na novčanu naknadu od 5.000,00 kuna, no da njoj mora dati 2.000,00 kuna, nakon čega mu je ponudila i da će ići s njim do bankomata, što je isti odbio i nije joj platio.

Nadležnom državnom odvjetništvu biti će dostavljena posebna izvješća kao nadopuna kaznenih prijava.

L.O.

1 komentar

  1. Kada Vam se predstavlja neka osoba i nudi Vam nešto, a što se Vama čini sumnjivo, samo zatražite da Vam pokaže osobnu iskaznicu, da uzmete i zabilježite njene podatke prije bilo kakvog posla ili transakcije.
    Ako odbije pokazati osobnu iskaznicu i pribilježiti Vam svoje podatke, odmah će Vam biti jasno o čemu se radi.

Comments are closed.