Ukidanjem prireza prosječnoj obitelji na kraju godine ostat će više od 1000 kuna

HDZ i koalicijski partneri jučer su na Gradskom vijeću donijeli odluku o ukidanju prireza u Gradu Gospiću. Iako gradonačelnik Starčević, njegovi zamjenici i dio medija pokušava ovu odluku prikazati kao nešto što će ići na štetu grada, istina je potpuno drugačija. Jednostavnom računicom dolazimo do izračuna da će prosječnoj obitelji na godišnjem nivou ukidanjem prireza u kućnom budžetu ostati više od 1000 kuna.

Karlo Starčević preko svojih piskarala navodi kako će građanima ostati tek neznatan iznos. U teškoj gospodarskoj situaciji, koja je posebno izražena u Gospiću, tisuću kuna više za neke je pravo bogatstvo.

Nastavak ispod oglasa

Zanimljivo je upravo kako je jedno od glavnih obećanja (uz ono o otvaranju 500 radnih mjesta, milijunskim ulaganjima i sl.) bilo ukidanje prireza građanima.

-Gospiću trebaju nova radna mjesta koja ću ja otvoriti sa svojim timom, a ne moj protukandidat. Ja sam vrlo uspješan poduzetnik i zapošljavam 19 djelatnika, a pivovara ima sjedište u Pazarišta. Ukinut ću prirez i smanjiti komunalne doprinose i to odmah. Stavit ćemo u funkciju pročišćavač otpadnih voda. Uvest ćemo alternativne izvore energije, davat ćemo besplatnu stručnu pomoć poljoprivrednicima i otvorit ćemo proizvodna radna mjesta, kazao je prije nekoliko godina u izjavi za medije Karlo Starčević.

Što je od gore nabrojanog napravio Karlo Starčević i njegovi zamjenici (koji nas koštaju više od 20 tisuća kuna mjesečno)? Ništa. Čak i prirez koji je najavljivao ukinuti odmah po dolasku na vlast, jučer je ukinuo HDZ.

Rupe u Budačkoj ulici oštetile stotine automobila

Prije par dana smo pisali o tome da je Gospić sve moderniji grad. Ne ogleda se to samo po ulicama drndalicama, nego i po rekonstrukcijama mostova koji se popravljaju duže nego li treba da se naprave novi. Budačka ulica u Gospiću jedan je od najvećih problema svih onih koji imaju automobil. Gotovo da nema automobila koji nije pretrpio oštećenje na toj drndalici od Ličkog Osika prema Gospiću. Iako većina građana negoduje, na Facebooku su se pojavili oni koji pojašnjavaju situaciju u Budačkoj.

-Gradonačelnik ju je raskopao da građani sporije voze, jer će ih u suprotnom snimiti nova policijska kamera.

S obzirom da od ovog objašnjenja još uvijek nismo čuli neko logičnije, čini se da će vlast uskoro raskopati i Kanišku ulicu.

L.O.