Nitko iz lokalne HDZ-ove vlasti, kako gradonačelnik Milan Kolić tako ni župan Milan Jurković, nisu bili upoznati s jučerašnjim dolaskom ministra branitelja Predraga Matića u Gospić. Nisu bili upoznati niti s polaganjem vijenaca kod Spomenika hrvatskim braniteljima koji se jučer oko 10 sati odvijao u Gospiću.

Matić je u društvu Nikole Marasa, SDP-ovog kandidata za gradonačelnika Gospića, te Ernestom Petryjem (HNS) te Darkom Banićem (SDP), položio vijenac koji je sat vremena kasnije uklonjen.

Uvjereni da se radi o namjernom uklanjanju vijenca i tek zapaljenih svijeća, priopćenjem medijima oglasio se Petry, no da se radi o nesporazumu pojasnio nam je Milan Kolić kojem je naš poziv bio prva informacija o dolasku ministra Matića u Gospić.

– Izgleda da on nije došao kao ministar branitelja, jer ako je, sramota je da se nije javio braniteljskim udrugama. Kada neki ministar, bez obzira na političku opciju, dolazi u Gospić onda protokol javlja meni ili županu no niti jedan od nas nije obaviješten. Razočaran sam ministrom koji se nije javio ni meni ni županu, a posebno što se niti braniteljima nije javio, kazao je Kolić.

Dodao je kako je ispitao što se dogodilo s vijencem te kazao da se radilo o redovitom čišćenju komunalne uskuge.
– Nikome nije rečeno da će vijenac taj dan biti postavljen pa ga je komunalna služba uklonila zajedno s našima koji su stajali nekoliko dana. Kad se interveniralo, vijenac i svijeće su vraćeni, objasnio je gradonačelnik.

I.V.P.