Ukradeni nakit pokušao prodati tuđom osobnom iskaznicom

0
Ilustracija

Tijekom proteklog produženog vikenda (3.-7. siječnja 2020. godine) na području Policijske uprave ličko-senjske evidentirano je sedam prometnih nesreća i jedan pronalazak minsko-eksplozivnih sredstava.

Kriminalitet

Policijski službenici Policijske postaje Senj dovršili su kriminalističko istraživanje nad 43-godišnjakom iz Senja zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo teške krađe i nad 35-godišnjakom iz Senja zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo prikrivanja.

43-godišnjak se sumnjiči da je 31. prosinca 2019. godine u Senju provalio u  obiteljsku kuću iz koje je otuđio novac, nakit i kameru u vlasništvu 42-godišnjaka i 41-godišnjakinje iz Senja, te je potom 5. siječnja 2020. godine pokušao prodati ukradeni nakit u poslovnici za otkup zlata u Zagrebu, koristeći pritom osobnu iskaznicu 35-godišnjaka iz Senja koji je znao da će se 43-godišnjak koristiti njegovom osobnom iskaznicom kod prodaje ukradenog nakita.

Oni su dovedeni pritvorskom nadzorniku, a nadležnom državnom odvjetništvu je dostavljeno posebno izvješće kao nadopuna kaznene prijave.

Promet

Jedna prometna nesreća je s lakše ozlijeđenom osobom, a dogodila se u nedjelju u 23.40 sati u mjestu Varoš, Općina Perušić, kada je 43-godišnjak iz Donjeg Kosinja upravljao osobnim automobilom gospićke registracijske oznake, prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilom „B“ kategorije i pod utjecajem alkohola (2.42 g/kg) izgubio nadzor nad upravljačem automobila i sletio ulijevo s kolnika. Protiv njega je nadležnom sudu podnesen optužni prijedlog.

Ostale prometne nesreće su s materijalnom štetom, a dogodile su se na području Otočca, Gospića i Korenice. 

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave ličko-senjske provedene su preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga.

U tom periodu utvrđena su ukupno 54 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i 1 prekršaj upravljanja pod utjecajem alkohola.

Pronalazak minsko-eksplozivnih sredstava

Jučer je građanin prilikom šetnje u Budaku, Grad Gospić, na otvorenom prostoru  pronašao tri ručne bombe i 10 komada streljiva call. 7,9 mm, što je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu Policijske uprave ličko-senjske izuzeo i pohranio u skladište do uništenja.

L.O.