Umirovljeni policajac napao na kolege, na A-1 pao rekord

Policijski službenici Policijske postaje Otočac dovršili su kriminalističko istraživanje nad 52-godišnjakom, 48-godišnjakom i 20-godišnjakom (svi iz Otočca) zbog osnova sumnje da su počinili kazneno djelo prisile prema službenoj osobi. Sumnjiče se da su jučer oko 1.40 sati u Otočcu, tijekom postupanja fizički napali i prijetili policijskim službenicima, pokušavajući ih spriječiti u daljnjem obavljanju poslova iz nadležnosti policije.

Oni su uhićeni, predani pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava protiv biti će podnesena nadležnom državnom odvjetništvu.

Nastavak ispod oglasa

Policijski službenici Policijske postaje Novalja dovršili su kriminalističko istraživanje nad 20-godišnjim državljaninom Češke zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo teške krađe.
Sumnjiči se da je u petak, 9. srpnja 2021. godine na plaži Zrće iskoristio nepažnju 30-godišnje državljanke Slovenije i ukrao joj torbicu.

Protiv njega će biti podnijeta kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

U petak, 9. srpnja 2021. godine u Novalji, nepoznati počinitelj je kroz otvorena vrata na terasi ušao u apartman iz kojeg je otuđio novac u čemu ga je pokušala spriječiti 44-godišnja vlasnica.

Policija traga za počiniteljem, protiv kojeg će biti podnijeta kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Tijekom proteklog vikenda provedene su i preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga. U tom periodu utvrđeno je 189 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, od toga 74 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 40 prekršaja nevezanja sigurnosnim pojasom i 8 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola.

Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je jučer u Karlobagu kod 56-godišnjeg hrvatskog državljanina (2,30 g/kg).

Na A-1 jučer je pao rekord. Najveća utvrđena brzina kretanja od 255 km/h izmjerena je na autocesti A-1, u smjeru Splita, između Gospića i Zira, gdje je brzina prometnim znakom ograničena na 130 km/h. Zaustavlljen je 24-godišnji hrvatski državljanin upravljao osobnim automobilom marke Mercedes. On je kažnjen novčanom kaznom, te mu je izrečena zaštitna mjera upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije u trajanju od jednog mjeseca.

PULS/L. O.