Vikend koji je za nama bio je iz policijske perspektive razmjerno miran jer se na na području Policijske uprave ličko-senjske evidentirano je jedno kazneno djelo, 11 lakših prometnih nesreća i dva narušavanja javnog reda i mira. 

Već smo pisali o situacijama po kojima se tek sada otkrivaju neke krađe. Tako su policijski službenici Policijske postaje Otočac dovršili kriminalističko istraživanje nad 27-godišnjakom iz Jezerana. On se sumnjiči da je u razdoblju od 17. do 20. travnja 2020. godine u mjestu Dabar, u šumskom predjelu Mala Kapela, ukrao cjepač za drva vlasništvo 45-godišnjaka iz Vrhovina. 

Protiv njega je podneseno posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.

Provedene su  preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga. U tom periodu utvrđeno je 49 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i devet prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola. 

Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je 9. listopada u Senju, kod 65-godišnjeg hrvatskog državljana (2.40 g/kg). Protiv njega će biti podnesen optužni prijedlog nadležnom sudu.

Najveća utvrđena brzina kretanja od 198 km/h izmjerena je u petak na autocesti A-1, u smjeru Zagreba, kod Perušića, gdje je brzina prometnim znakom ograničena na 130 km/h, kada je 32-godišnji hrvatski državljanin upravljao osobnim automobilom. On je kažnjen novčanom kaznom.

PULS/L.O.