Ilustracija

Stanovnici Dobrinja nemalo su se iznenadili kad su u toku večeri na Placi »otkrili« 24 migranta. Umjesto u Brinje u Lici, pijani švercer ih je dovezao u Dobrinje na otoku Krku, javlja Novi list.

Iznenađujućoj i u najmanju ruku bizarnoj sceni svjedočili su tijekom večeri ovog utorka svi koji su se zatekli na dobrinjskoj Placi.

Do samog je centra tog krčkog lokalnog središta, zbog samo njemu znanih razloga, zalutao vozač kombija koji je prevozio migrante, nesretnike kojima je na teškom i izazovnom putu prema željenom boljem životu na zapadu Europe zbunjeni i u zemljopisnom smislu potpuno pogubljeni šofer rutu »skrenuo« – na Boduliju.

Prema izjavama očevidaca, kombi pun neobičnih putnika na Placu u Dobrinju »dokotrljao se« nešto iza 19 sati. Vozač, koji je prema riječima mještana s kojima je ondje stupio u kontakt, bio u vidno alkoholiziranom stanju ili »pod uticajem žešćih opijata«, kod začuđenih prolaznika raspitivao se za put do Brinja, odnosno za Novi Vinodolski. Po pretpostavki onih koji su s pogubljenim vozačem u toj prigodi imali priliku razgovarati, izgleda da je ovaj umjesto »do Brinja« nesretnike koje je na za sad još uvijek nepoznatom mjestu ukrcao u svoje vozilo odveo »do Dobrinja« te tako učinio »malu« ali ipak veliku pogrešku u svojoj nelegalnoj raboti.

Dobrinjci koji su svjedočili sceni koja bi, da u svojoj biti nije tako tužna i tragična zapravo bila komična, u međuvremenu su pozvali policiju koja je brzo stigla. Kad su krčki plavci naposljetku otvorili kombi vozilo zagrebačkih registracijskih oznaka koje je prigodom ulaska u Dobrinj navodno imalo i stanovitih tehničkih problema, iz unutrašnjosti vozila izašla su čak 24 mlađa migranta. Svih njih policija je potom odvezla, a »na sigurno« je spremljen i vozač koji će istražiteljima sasvim sigurno imati što reći.

L.O./Novi list