Dugogodišnji tajnik i vrijedni aktivist Društva slijepih i slabovidnih ličko-senjske županije Branko Ćuić sišao je jučer sa životne pozornice na kojoj je proveo 66 godina. O ovome gubitku obavijestio nas je predsjednik Udruge vlč. Jure Ladišić, Brankovi dugogodišnji prijatelj i suradnik.

Branko je kao mladić stradao u teškoj  prometnoj nesreći, nakon čega je počeo postupno gubiti vid i na koncu je sasvim oslijepio. U zadnjih 30 godina svu je svoju energiju usmjerio u rad Udruge slijepih i slabovidnih osoba, gdje se istaknuo kao veliki borac za ljudska prava, posebice za  dostojniji život slijepih i slabovidnih koji su ga u nekoliko mandata birali za tajnika udruge. Branko se najviše trudio da bi članovima udruge pomogao u ostvarivanju njihovih prava, kucavši pri tome na mnoga vrata. Putem jedinica lokalne samouprave  i humanitarnih udruga uspijevao je mnogim članovima osigurati dostojan krov nad glavom i uvjete života dostojne čovjeku 21. stoljeća. Posebno je vodio skrb o mladim ljudima i djeci i nabavljamo im posebno prilagođena računala  i  ostalu tehničku opremu. U zadnje vrijeme bio je gorljivi protivnik Vladinih odredbi koje su smanjile prava slijepim i slabovidnim osobama, što je Branko često isticao u susretu s novinarima.

Posljednji ispraćaj Branka Ćuića bit će danas  organiziran iz mrtvačnice na groblju u Otočcu s početkom16 sati. Sahrana će se  obaviti  od 17 sati kada će biti položen u obiteljsku grobnicu u selu Vrelo kod Korenice.

H.J.