Umro je vlč. Nikola Komušanac, čuvar svetišta Majke Božje od Krasna

Vlč. Nikola Komušanac

Napustio nas je čovjek koji je bio ispred svog vremena, čovjek koji se usudio vjerovati u ideale, koji se usudio vjerovati da može u svojem vremenu promijeniti i pružiti svijetu nešto bolje. Rekao bi da je imao krila s kojima pozorno nadletao svoje Svetište u Krasnu, kojem je bio odan do zadnjih dana ovozemaljskog života. Usudio se ići protiv struje raznih prepreka, sa srcem je bio visoko na nebu ali sa nogama čvrsto na zemlji, bio je čovjek koji je brinuo o poniznom čovjeku, bio je poslužitelj vjere i kao takav postao je vođa brojnih predivnih aktivnosti u nadaleko poznatom Svetištu Majke Božje od Krasna.
Za Krasno je učinio ono što mnogi iz njegovog poziva nikada neće, bio je poznat ljudima cijeloga svijeta kao dobri Duh Krasna, svojom je jednostavnošću i poniznošću osvajao srca.
Njegovim dolaskom u Krasno osnažio je vjerski turizam, izgradnjom hotela i podizanja značenja svetišta privukao je pažnju mjesta Krasno diljem svijeta. Stvorio je ljekovitu rakiju s Velebita koja se i danas pije se na svim kontinentima. Teško je izdvojiti bilo što iz života ovoga velikoga i nesvakidašnjega čovjeka, no ipak njegova djela sama govore za sebe, što se može i vidjeti svakim korakom kojega napravite u Krasnu. Bio je duša i srce Svetišta Majke Božje od Krasna, krasile su ga izvanredne osobine, kao mirnoća i lakoća komuniciranja s ljudima, jednostavnost, briga i skrb za čovjeka u potrebi, nepresušna energija za stvaranjem nečega novoga. Živjeti pored njega činilo se ponekad nestvarnim jer on je bio i ostat će zauvijek dobra duša Krasna.
Napustio nas je čovjek koji je imao viziju kako pomoći ljudima i kraju gdje je teško živjeti, sredini gdje je napravio nešto što mnogima nikada neće uspjeti. Rodio se u Vrelima, župa Sivša, 26. siječnja 1956. godine. Za svećenika je zaređen 1988. godine.
Posljednji ispraćaj vlč. Komušanca bit će u utorak 02. lipnja u 15,00 sati na Krasnu a misa zadušnica u župnoj crkvi sv. Ante u Krasnom.
Mirno spavaj Nikola.

Dražen Prša

Nastavak ispod oglasa