Unatoč kiši, na Plitvicama rekordan Uskrs!

Svake godine Uskrsni blagdani su u NP Plitvička jezera najava dobre ili manje dobre turističke sezone. Budući su Plitvice kao turistička destinacija odavno „izbrisale“ pojam turističke sezone u klasičnom smislu ove riječi, sve su učestalije informacije o znatno proširenom kalendarskom prostoru i novoj poplavi posjetitelja u proljetnim terminima. Glasnogovornik ove ustanove Ognjen Borčić i danas, na Veliku subotu, ima pune ruke posla kontaktirajući s medijima.

-Unatoč kišnom vremenu kolone turista stoje ispred naplatnih kućica kako bi osjetile draž Plitvičkih jezera po kiši, u vrijeme kada nekima takvi uvjeti ne predstavljaju uživanje. Posjete su na ove Uskrsne blagdane daleko iznad očekivanja, usudio bi se reći nikada bolje. Booking je izvrstan. Jedina promjena u odnosu na ovo doba godine unatrag više godina jest nacionalna struktura gostiju.Uz uobičajeno veliku brojnost Talijana i Nijemaca, posjetitelji sa Dalekog istoka dolaze nam u sve većem broju. To je neiscrpno tržište koje nam je sve sklonije. Dominiraju gosti iz Japana, Kine i Južne Koreje. Sudeći po današnjem broju posjetitelja vjerujem da će ovo biti rekordan Uskrs, naglasio je glasnogovornik Ognjen Borčić.

Kada je portal Lika online prije nekoliko godina tekstom i fotografijama percipirao budućnost nekih detalja unutar nacionalnog parka, nekima je to bilo smiješno. Tada smo istaknuli kako će se na obavijesnim tablama diljem parka uz hrvatski i njemački jezik uskoro morati naći pisma i jezici država Dalekog istika. Ovaj Uskrs je to potvrdio.

M. S.