Unatoč lokalnoj politici Dječji vrtić „Ciciban“ ne posustaje

Korona-epidemija sasvim je uljuljala mnoštvo naših aktivnosti pa se kroz medije uglavnom oglašavala svevideća politika i nacionalni Stožer civilne zaštite. Po preporukama Zavoda za javno zdravstvo i resornog Ministarstva krenut će od ponedjeljka i rad u dječjim vrtićima.

Oko dogradnje Dječjeg vrtića „Ciciban“ u Otočcu  podigla se poveća medijska prašina u kojoj je zbog  „mudrologije“ nekolicine članova Gradskog vijeća, Grad Otočac ostao bez izglasanog proračuna za 2020. godinu. Poneki lokalni logotet javio se tada s argumentima po kojima je gradu Otočcu sada potrebniji bazen, nego li veći vrtić, što se pokazalo kao detalj za uvod u novu Antologiju hrvatske političke gluposti. Unatoč svemu krenulo se s dogradnjom vrtića, o čemu nam je više rekla ravnateljica te ustanove Josipa Marković.

Nastavak ispod oglasa

-Na natječaju je najpovoljniji ponuđač bila tvrtka „Brodometalurgija“ iz Splita s ponudom od 12,7 milijuna kuna i ti radovi se nastavljaju prema planu. Od toga iznosa 7,5 milijuna kuna su nepovratna sredstva Europske unije, dok će ostatak podmiriti Grad Otočac. Prema stanju uoči ovoga prestanka rada s djecom mi smo kao ustanova skrbili o 140 mališana, sa 21 zaposlnim, od čega je 14 odgojitelja.

Odlukom o nastavku rada vrtićkih ustanova od ponedjeljka, 11. svibnja roditelji nam se javljaju svakodnevno i do sada imamo prijave za prijem 40-ak djece u naš vrtić, rekla nam je ravnateljica Josipa Marković.

Ravnateljica se u razgovoru držala svoje struke i primarne zadaće Dječjeg vrtića „Ciciban“. Bez ikakvih spekulacija vezanim uz odluke Gradskog vijeća Grada Otočca.

M.S./Z. B.