Tijekom dana će se  svim gradovima i općinama Ličko-senjske županije održavati unutarstranački izbori za predstavnike Hrvatske demokratske zajednice na lokalnoj razini. U sjedištu HDZ-a u Gospiću je među mnogim članovima glasovao i župan ličko-senjski i stranački kandidat za predsjednika Županije organizacije HDZ-a Ernest Petry. Nakon izvršenog  glasovanja Petry se obratio predstavnicima medija.

-Na području Ličko-senjske županije danas biramo predsjednika Županijske organizacije Ličko-senjske županije HDZ-a, potpredsjednika Županijske organizacije te predsjednike  i potpredsjednike gradskih i općinskih organizacija HDZ-a u četiri grada i osam općina. Nakon ovog izbornog procesa nastavljaju se i izbori za tijela gradskih i općinskih organizacija, kao i izaslanici za Županijsku organizaciju stranke.

U međuvremenu smo održali izbore za Zajednicu utemeljitelja HDZ-a „dr. Franjo Tuđman“ Ličko-senjske županije, a u pripremi su izbori za Zajednicu žena, Zajednicu branitelja i Zajednicu mladeži HDZ-a, izjavio je Ernest Petry kojega je HDZ jednoglasno predložio za kandidata stranačkog predsjednika na županijskoj razini gdje će zamijeniti dosadašnjeg predsjednika Marijana Kustića.

Govoreći o brojnosti članova HDZ-a u Ličko-senjskoj županiji Petry je rekao kako se taj broj kreće preko 8 000 članova, dok se unatrag kratkog vremena u HDZ učlanilo mnoštvo članova, a samo u Gospiću je u ovog godini u stranku učlanjeno oko 300 novih članova.

L.O.