Zadovoljavajući broj posjetitelja u NP Plitvička jezera od vremena novog otvaranja odrazio se i na privatni smještaj. Nedostatak stranih gostiju je evidentan, uz podatke kako se u smislu dolazaka i noćenja domaćih gostiju malo toga promijenilo u odnosu na ranije godine. Potvrdila nam je to Maja Šikić, direktorica Turističke zajednice općine Plitvička Jezera.

-U privatnom smještaju udio domaćih gosiju je oko 20 posto i ta se tradicija nastavlja i ove godine. Od vremena novog otvaranja NP  Plitvička jezera za posjetitelje, svibanjska bilanca noćenja u privatnom smještaju je istovjetna lanjskoj i kreće se oko skoro 900 noćenja. Kolege iz TZ općine Rakovica su nam potvrdili kako je i kod njih situacija slična lanjskoj. Dakle, situacija je solidna, ali se ne događa ništa posebno. Tek ovih dana bilježe se prvi strani gosti od novog otvaranja parka, naglašava Maja Šikić.

Postupne pomake u prilivu posjetitelja iz inozmenstva bilježe i u NP Plitvička jezera. Glasnogovornik ove Ustanove Ognjen Borčić u razgovoru ističe kako se na Ulazu br. 1., na popularnom vidikovcu prema Velikom slapu, od prošlog vikenda sve učestalije čuju strani jezici grupa i parova koji su došli obići Plitvička jezera. Umjesto zaključka nameće se nada kako ćemo korona-epidemiju poslati u povijest, pri čemu život nezaustavljivo ide naprijed.

M. S.