Državna cesta DC54 Maslenica-Zaton Obrovački zatvorena je za sav promet zbog olujne bure, a autocestom A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje te Paškim mostom mogu prometovati samo osobna vozila. Na Jadranskoj magistrali DC8 između Senja i Svete Marije Magdalene promet je zabranjen za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama, motocikle, dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupinu vozila). Jak vjetar povremeno puše na autocesti A6 Rijeka-Zagreb, između čvora Kikovica i tunela Tuhobić i vozi se uz ograničenja brzine, izvijestio je Hrvatski autoklub (HAK).

Večeras od 22 do 6 sati sutra ujutro tunel Sveti Ilija će zbog radova biti zatvoren za sav promet. Obilazak za smjer Zagreb-Dubrovnik bit će na D39 (od čvora Šestanovac do križanja Dubci na D8) i dalje na D8(od križanja Dubci do Makarske), a za smjer Dubrovnik-Zagreb na D512(od Ravče do križanja s D8) i dalje na D8 (od križanja s D512 do Makarske).

Zbog radova, za sva teretna vozila zatvoren je granični prijelaz Gunja. Zbog radova na graničnom prijelazu Vinjani Donji, proširuje se trak za teretna vozila, moguće su gužve.

Trajekti i katamarani plove redovito.

HINA/HAK