Uređenje vodotoka Bužimnice

U „režiji“ Hrvatskih voda ove godine nastavljeni su radovi na uređenju vodotoka Bužimnice u naselju Bužim na području grada Gospića. Kako nam je rekla Lidija Pervan, voditeljica nadležna za ovo područje, vodotok Bužimnica je dug 12 km i ulijeva se u vodotok Bogdanicu.

-Proteklih godina izvedeni su značajni radovi na čišćenju i uređenju Bužimnice kako bi se spriječilo učestalo izlijevanje vode na cestu koja vodi iz mjesta Bužim u smjeru Gospića. Lani su sanirana tri postojeća propusta koja su bila u lošem stanju te su predstavljali uska grla na samom vodotoku. Ove godine je predviđeno izvođenje radova na uređenju i čišćenju Bužimnice u ukupnoj dužini tri km. 

Nastavak ispod oglasa

Dio radova će se izvoditi od utoka u Bogdanicu uzvodno, a dio radova na čišćenju se trenutno izvodi na lokacijama u samom naselju gdje su zamijećeni veći problemi sa protočnošću samog vodotoka, rekla nam je Lidija Pervan.

Hrvatske vode namjeravaju ove i sljedeće godine završiti radove na čišćenju i uređenju cijele dionice vodotoka, što će značajno pridonijeti boljoj protočnosti vodotoka te manjem izlijevanju za vrijeme visokih vodostaja.

L.O/L. P.