Uručene nagrade pobjednicima natječaja- 1. nagrada otišla u Otočac

U Kongresnom centru „Kraš“ u Zagrebu održana je jučer svečana dodjela nagrada Natječaja za likovne, literarne i foto radove djece i mladih. Državna uprava za zaštitu i spašavanje šestu godinu zaredom organizira Natječaj za likovne, literarne i foto radove djece i mladih predškolskog, osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta te djece i mladih s posebnim obrazovnim potrebama, na temu katastrofa i snaga sustava civilne zaštite. Cilj natječaja je podizanje i promicanje svijesti kod djece o postojanju rizika od katastrofa.

Prisutne je na samom početku pozdravio ravnatelj Državne uprave za zaštitu i spašavanje dr.sc. Jadran Perinić, koji je zahvalio svima koji su sudjelovali u uspješnoj provedbi Natječaja. Dobitnicima je uputio čestitke, a mentorima zahvalu na uloženom trudu i energiji te naglasio koliko je važna edukacija od najmlađe dobi. Na ovogodišnji natječaj pristiglo je više od 4500 radova, u ukupno osam kategorija. Nakon selekcije na županijskim razinama, po tri najbolja rada iz svake kategorije poslana su u sjedište Uprave poradi konačnog odabira. U suradnji s Agencijom za odgoj i obrazovanje, Edukacijsko-rehabilitacijskim fakultetom i Ministarstvom znanosti, obrazovanja i sporta odabrani su najkvalitetniji radovi.

Nastavak ispod oglasa

Polaznica otočkog vrtića Tena Bakarić (6,5 g) osvojila je 1. mjesto na županijskoj razini u kategoriji likovnih radova djece starije predškolske dobi. U mnoštvu pristiglih radova na nacionalnoj razini djevojčica je osvojila 1. nagradu u svojoj kategoriji za najbolji likovni rad – Šumski požar – plač životinja kojeg je radila pod budnim okom svoje mentorice – odgojiteljice Jasmine Šimunić.

L. O.