LIRA dobila 2 milijuna kuna za projekt “Lokalno partnerstvo za zapošljavanje Ličko-senjske županije”

S ciljem povećanja broja zaposlenih ministar rada i mirovinskoga sustava mr.sc. Marko Pavić, ravnatelj Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Ante Lončar i državna tajnica Katarina Ivanković Knežević, uručili su jučer 55 ugovora vrijednih više od 71 milijuna kuna za projekte u sklopu Poziva “Lokalne inicijative za poticanje zapošljavanja – faza III”. Nositelj projekta u Ličko-senjskoj županiji je Lička razvojna agencija LIRA koja i provodi projekt  „Lokalno partnerstvo za zapošljavanje Ličko-senjske županije“ za koji je odobreno 1.975.891,29 kn. U ime LIRA-e Ugovor je potpisala direktorica mr. sc. Martina Šuper.

Svrha projekta je omogućiti osiguranje učinkovite provedbe Strategije razvoja ljudskih potencijala Ličko-senjske županije 2014-2020 i održivo funkcioniranje Lokalnog partnerstva za zapošljavanje Ličko-senjske županije.

Nastavak ispod oglasa

Hrvatski zavod za zapošljavanje – Područni ured Gospić, Ličko-senjska županija, Hrvatska gospodarska komora i Hrvatska obrtnička komora – Obrtnička komora Ličko-senjske županije će sudjelovati kao partneri u provedbi ovog projekta. Ciljne skupine su 50 nezaposlenih pripadnika ranjivih skupina i 16 zaposlenika institucija članova LPZ-a. Očekuje se  povećanje zapošljivosti ranjivih skupina na području Ličko-senjske županije poticanjem samozapošljavanja dodjelom 20 potpora male vrijednosti u pojedinačnom iznosu od 50 tisuća kuna, pružanjem savjetodavne podrške te organiziranjem 15 edukacija o poduzetništvu za 50 nezaposlenih osoba.

LSŽ/L. O.