Uskočki dani 2017.

U plejadi atraktivnih priredbi što  se svake godine organiziraju u Senju Uskočki dani svakako zauzimaju posebno mjesto. Tako će biti i ove godine kada će se 21. i 22. srpnja  Senj se na dva dana vratiti u 16. stoljeće, najslavnije doba senjske i uskočke  povijesti. Budući da tvrđavu Nehaj i hrabre uskoke ne smijemo razdvajati, većina sadržaja Uskočkih dana odigravat će se upravo podno te povijesne tvrđave.

Turistička zajednica grada Senja i Grad Senj ovom manifestacijom oživljavaju povijest koja na ovaj način svojom imaginacijom uspijeva  rekonstruirati  događaje i vrijeme iz ponosite hrvatske povijesti. Posjetitelji Uskočkih dana moći će vidjeti  oružje, uporabne predmete, odjeću, običaje, kušati  hranu i ostale delicije onoga vremena. U sklopu ove manifestacije redovno se održava  sajam tradicijskih obrta, radionice streličarstava i mačevanja, povijesno-edukativne predstave, nastupi žonglera i lakrdijaša, vatreni nastupi, srednjovjekovni plesovi, kao i glazba je iz onog doba. Senjski uskoci te gostujuće uskočke i viteške skupine uprizoruju dvoboje vitezova, dnevne i noćne opsade grada, viteške turnire te pomorsku bitku u senjskoj luci.  

Sve su ovo dovoljni razlozi da budemo podno Nehaja 21. i 22. srpnja ove godine. Bit će to još jedna u niski bisera odlično osmišljene turističke ponude koja je u Senju odavno nadišla zastarjele standarde „more, Sunce i suncobran“.

M.S.