Most na rijeci Lici u Kosinju.

Nedavno je HEP u Općini Perušić održao javno izlaganje Geodetskog elaborata vezanog uz buduću gradnju spojnog tunela koji bi povezivao područje Bakovca i Kosinjskog polja. Zamjenik načelnika Općine Perušić Mihael Kurteš pojasnio nam je detalje ovoga projekta.

-Iako je zima i ne mogu se obavljati mnogi planirani vanjski radovi HEP-a i njihovih izvođača radova vezanih uz područje Kosinja, ipak je uznapredovala izrada projektne dokumentacije za izgradnju tunela. Bit će dug oko 5,5 kilometara i povezivat će područje Kosinjskog Bakovca i rijeke Like. Tunel bi preuzimao velike količine vode Bakovačkog potoka koji često izaziva poplave, provodio ih do Lipovog polja i ispuštao  oko kilometar niže od Kosinjskog mosta. Na ovaj način bi se znatno smanjivale poplave i ublažio njihov utjecaj na šire područje Kosinja, rekao nam je Mihael Kurteš.

Općina Perušić će već u veljači, ako to dopuste vremenski uvjeti, nastaviti s nekoliko započetih projekata izgradnje cestovne infrastrukture na tome području.

M.S.