Hrvatska stranka prava trebala bi ove subote održati redovni izborni Sabor. Prema informacijama koje su dostupne na službenoj web stranici, sjednica će se održati u stranačkim prostorijama, a birat će se novi predsjednik HSP-a, članovi predsjedništva HSP-a i Središnjeg nadzornog odbora.

Prema još uvijek neslužbenim informacijama dosadašnji predsjednik stranke Karlo Starčević neće se kandidirati za mjesto novog predsjednika HSP-a. To je uvjetovano s više razloga, među kojima je svakako njegova privatna angažiranost, ali i iznimno slabi rezultati na svim zadnjim izborima na kojima je ova stranka nastojala postati relevantan čimbenik u političkom životu Hrvatske. Umjesto toga HSP se s vrlo slabim rezultatima dodatno izolirao i prekinuo odnose s većinom stranaka desne provenijencije. Ovo je posebno pokazalo na zadnjim parlamentarnim izborima kada je HSP polućio povjerenje 0,43 posto glasova birača izašlih na te izbore.

Aktualni gradonačelnik Gospića bio je tada nositelj liste u IX. Izbornoj jedinici, a prema postignutim rezultatima vrlo slabo je prošao i na domaćem terenu, u Gospiću.

L. O.