GOSPIĆ – LAG LIKA započinje s projektom stvaranja ruralnih animatora. Ruralni animatori biti će zaduženi za provođenje projekata iz Programa ruralnog razvoja RH za razdoblje 2014.-2020.

Projekt Ruralni animator započinje početkom lipnja uvodnim predavanjem te edukacijom Pisanje poslovnog plana za podmjeru 6.3.

Natječaj za spomenutu podmjeru otvoren je do 12 srpnja a svi oni koji prođu edukaciju moći će prijavljivati projekte iz spomenute podmjere, putem koje mala poljoprivredna gospodarstva mogu dobiti potporu u iznosu od 15.000 EUR.

Spomenutim Projektom stvoriti će se mreža lokalnih savjetnika koji će privući daleko veći broj i iznos potpora u lokalnu sredinu.

Ciljna skupina koju ćemo educirati su predstavnici jedinica lokalne samouprave koji u svojem svakodnevnom poslu surađuju s lokalnim poduzetnicima i poljoprivrednicima. Ovoj skupini pridružiti ćemo zainteresirane studente završne godine Ekonomije i poduzetništva s Veleučilišta Nikola Tesla u Gospiću. Također, pozivamo i sve zainteresirane da svoju prijavu za edukaciju podnesu na mail: lag-lika@lag-lika.hr, priopćeno je iz LAG-a Lika.

Prvi stupanj edukacije započinje prvi tjedan u lipnju u Gospiću, KIC, velika dvorana. Na edukaciju je potrebno donijeti prijenosno računalo jer će se biti osiguran praktični rad na konkretnim primjerima. Edukaciju će držati djelatnici LAG-a LIKA te Savjetodavne službe.

L.O./LAG LIKA